Vďaka dosahovanej cukornatosti pri zbere 26 oNM vás víno jasnej farby so zlatožltým odtieňom hneď v úvode poteší intenzívnou kvetinovou arómou s náznakom liči a lupeňov ruží. Bohatú aromatiku dopĺňajú tóny hroznovej šupky a bieleho korenia. Na jazyku víno pôsobí jemne aj vďaka značnému zvyškovému cukru 68,7 g.l-1. Chuť vína obsahuje stopy maslovej hrušky s 8 g.l-1 kyselín, medu, sladkého drievka či škorice. V delikátnom závere sa nám otvárajú tóny ananásu a sušeného manga. Obsahuje siričitany.
Tramín sa oberal 21.9.2021. Hrozno sa po pomletí a krátkej macerácii v lise vylisovalo. Po získaní muštu sa staticky odkalilo a po zakvasení čistou kultúrou kvasiniek prebehla fermentácia. Fermentácia prebiehala pri 17°C. Zastavená bola pri hodnote 66 g zbytkového cukru na liter. Po zastvení fermentácie sme víno stočili z hrubých kalov, načírili a nafľaškovali 28.1.2021.
Odporúčané k jedlu husacie prsia plnené gaštanovou plnkou, podávané s dusenou červenou cibuľou, tekvicovým pyré a mastenou domácou lokšou; Domáca žemľovka so sladeným tvarohom a strúhaným jablkom.
Obsah alkoholu : 11%