![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
Po 14 hodinovej macerácii pri zníženej teplote na celých bobuliach, bolo hrozno šetrne spracované. Víno fermentovalo a následne aj vyzrievalo vo francúzskych drevených súdkoch vyrobených z kombinácie agátového a dubového dreva. Počas vyzrievania ležalo 8 mesiacov na jemných kvasničných kaloch, ktoré sa pravidelne premiešavali a dodali vínu mimoriadnu jemnosť a krémovosť. Sudy dodali vínu vzácne taníny, ktoré zvýrazňujú celú jeho štruktúru a vyzdvihujú jemné ovocné tóny a prirodzenú finesu.
Víno živej žlto-zelenej farby. Bohatá a intenzívna vôňa zaujme širokou paletou ovocných a kvetnatých tónov s dominanciou zrelých marhúľ, citrusov a bielych lúčnych kvetov. Dopĺňajú ich tóny sladkého pomarančového kvetu a letných hrušiek. Chuť vína je hravo ovocná a pritom vážna a noblesne komplexná. Čistá, dlhá a elegantná dochuť je zakončená lahodným citrusovo-minerálnym podtónom.
Odporúčanie k jedlu: riečne ryby a raky, dusená a pečená hydina, mäkké zrejúce syry holandského typu, ovocno-tvarohové dezerty
Servis vína: pri teplote 9 – 10 °C v kalichoch na biele vína s objemom 300 – 400 ml
Fľašová zrelosť: 5 – 7 rokov
Cukornatosť pri zbere: 22,5 °NM
Alkohol (% obj.): 12,9
Zvyškový cukor (g/l): 3,0
Obsah kyselín (g/l): 6,5
Objem (L): 0,75