![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
Farba je zelenožltá s veľmi výraznou vôňou prezretých broskýň až čiernych ríbezlí. Víno je v chuti svieže, s pikantnou kyselinkou a strednou dochuťou.
Vinárska obec: Svatobořice-Mistřín
Viničná trať: Tabule
Obsah Alkoholu 11,50%
Zbytkový cukor 2,2 g/l
Obsah kyselin 7,7 g/l
Obsahuje oxid siričitý
Podáva sa pri teplote 9-11 °C Suché vína sú vhodné ako aperitív alebo k studeným predkrmom. Vhodné sú ako doplnok ku kozím syrom. Zrelé a plné vína sú vhodné ku koreneným jedlám, cestovinám s gorgonzolou alebo rybou omáčkou. Ďalej sa hodia k varenej šunke alebo bielemu mäsu so smotanovými omáčkami, vhodné sú aj k údeným rybám. Neskoré zbery a výbery sa hodia k sladkým dezertom.
Skladujte pri teplote 6-10 °C bez prístupu svetla v horizontálnej polohe , aby bol korok zaliaty vínom. Víno je možné archivovať 3-10 rokov