Víno poteší intenzívnou aromatikou, v ktorej nájdeme tóny čerstvo pokosenej trávy alebo mladého hrášku. Chuť vína je očarujúca, plná bielej bazy s náznakom vinohradníckej broskyne. Šťavnatá kyselinka vytvára osviežujúci dojem a chuť na ďalší pohárik.
Precízna a pravidelná kontrola analytických parametrov dozrievajúceho hrozna z odrody Sauvignon nám určila technologicky najlepší termín zberu pri cukornatosti 24,5 °NM, ktorý prebiehal začiatkom októbra. Po zbere boli strapce v celosti lisované a po získaní muštu zakvasené ušľachtilou zmesovou kultúrou vínnych kvasiniek. Dokvasené víno sme vyčírili a po krátkom oddychu v nerezovej nádobe nafľaškovali s cieľom zachovať jeho jedinečnú primárnu aromatiku.
Odporúčané k jedlu závin z platesy, zemiaková kaša s bazalkovým pestoma špargľou. Domáci marinovaný pstruh s pastou wasabi. Šalát z pečenej cvikle s kozím syrom, bylinkovou zálievkou a píniovými orieškami.
Obsah alkoholu : 12,50%