Hodnotenie
5/5
 QR code
QR code
NOVINKA

RIZLING VLAŠSKÝ NA ŠUPÁCH 2020 SUCHÉ 0,75l TAJNA

RIZLING VLAŠSKÝ NA ŠUPÁCH 2020 SUCHÉ 0,75l TAJNA
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
TJ-0661
EAN kód
8588008256442
Výrobca
Tajna s.r.o.
ROČNÍK
2 020
KRAJINA PÔVODU
SLOVENSKO
ODRODA
RIZLING VLAŚSKÝ
FARBA
BIELE
CUKORNATOSŤ
SUCHÉ
PLNENÉ V
TAJNÁ S.R.O
10.00 € bez DPH
12.00 €Cena s DPH
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Hrozno odrody Rizling vlašský pochádza z nášho vinohradu Sari. Sýtejšia farba pripomínajúca slamu je odrazom 3-dňového ležania vína na šupkách a zrenia v 1000 l drevených sudoch.

Intenzívna aromatika pripomínajúca zelený čaj s broskyňovou príchuťou, v ktorej nájdeme plno citrusových tónov, dopĺňa komplexná chuť s jedinečným charakterom, ktorá zanecháva dlhý intenzívny vnem v ústach. Prípadná usadenina v podobe vínneho kameňa neznižuje kvalitu vína. Obsahuje siričitany.

Hrozno na výrobu tohto vína pochádza z honu SARI. Už počas roka sme smerovali hrozno do tejto kategórie vína a preto sa k nemu aj tak pristupovalo. Prebierka strapcov a odlisťovanie. Zber sa uskutočnil v dopoludňajších hodinách do malých 25kg bedničiek. Po získaní rmutu sa zakvasil čistou kultúrou kvasiniek a začiatok kvasenia prebehol v kontakte šťavy a šupiek. Po troch dňoch macerovania sa vylisoval a fermentácia prebehla reguláciou teploty až do úplného vykvasenia do sucha.

Odporúčané k Teľacie mäso, sladkovodné ryby.

Obsah alkoholu : 12%

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím