![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
Chuť vína pekne korešponduje s vôňou čo vytvára krásny vyvážený dojem. Na jazyku môžeme hľadať vinohradnícku broskyňu či červené jablko. Jemný zvyškový cukor pôsobí uhladene a určite vás poteší šťavnatá kyselinka.
Zber hrozna Rizlingu vlašského patril k posledným zber bielej odrody, kedy hrozno malo cukornatosť 22°NM a spĺňalo kvalitatívne požiadavky rady TAJNA. Po šetrnom zbere a mlynkoodkvostkovaní, bol mušt lisovaný za nízkeho tlaku, odkalený a zakvasený čistou kultúrou vínnych kvasiniek. Po dokvasení bolo víno jemne vyčírené s monmorilovitou hornonou, vyfiltrované a po polročnom zrení v nerezovej nádobe naplnené do fliaš.
Odporúčané k jedlu v masle pošírovaný zubáč na chutney s bazy čiernej, ktorá je doplnená o jemnú chrenovú kôrku, ktorú dochutíme dehydratovanou čiernou bazou a červenú reďkovku marinovanú v zázvorovo bazovom extrakte obohatenom o popol spáleného petržlenu.
Obsah alkoholu : 13,5 %