Pekná, jemná aromatika, ktorú tvoria tóny zeleného jablka, rozkvitnutej lipy a nedozretej broskyne dopĺňa príjemný vanilkový odtieň. Chuť vína je uhladená s marhuľovým náznakom, kde vás poteší dlhá kyselinka typická pre túto kráľovskú odrodu.
Hrozno zberané ručne sme po odstopkovaní pomleli v mlynkoodzrňovači a mušt s priemernou cukornatosťou 22 °NM po statickom odkalení nechali kvasiť ušľachtilou kultúrou vínnych kvasiniek izolovaných z odrody Rizling rýnsky. Priemerná teplota fermentácie v nerezových nádobách bola 15,5 °C. Mladé víno po dokvasení ležalo dva a pol mesiaca na vlastných jemných kaloch, následne sme ho stočili a ponechali zrieť 4 mesiace v nerezovej nádobe až do termínu plnenia.
Odporúčané k jedlu v masle pošírovaný zubáč na chutney s bazy čiernej, ktorá je doplnená o jemnú chrenovú kôrku, ktorú dochutíme dehydratovanou čiernou bazou a červenú reďkovku marinovanú v zázvorovo bazovom extrakte obohatenom o popol spáleného petržlenu.
Obsah alkoholu : 12%