Stredne plné víno tmavo červenej farby. Má jemnú štruktúru trieslovín s kabernetovými tónmi. Vo vôni je cítiť čierne ríbezle a višne. Môže zaujať svojou hladkou a neutrálnou ovocnou chuťou. Neronet vznikol na Morave krížením odrody Svätovavrinca a Modrého Portugalu s Alibernetom. Dôvodom bolo dosiahnúť jemnejšiu senzoriku a skoršie dozrievanie. Na Slovensku sa pestuje v malom množstve, a aj preto je taký výnimočný.
Vínko odporúčame k tmavému mäsu, je vhodné k husi, kačici a k morke, ale aj k tvrdým a zrejúcim syrom.
Druh vína: Tiché
Obsah cukru: suché
Objem: 0,750l
Obsah alkoholu: 13%
Pôvod hrozna: Malokarpadská vinohradnícka oblasť
Teplota podávania: 16 °C
Teplota skladovania: 7 - 15°C