Príťažlivá aromatika, v ktorej dominujú citrusové tóny ako grep, limetka je doplnená o sviežu chuť, v ktorej nájdeme náznak broskyne alebo muškátového orechu. Celkový dojem z vína je vďaka jemne zvyškovému cukru a iskrivej kyselinke harmonický.
Prvýzber Muller Thurgau bol realizovaý prvý septembrový týždeň pri cukornatosti 17,0 °NM, druhý zber bol realizovaný druhý septembrový týždeň pri cukornatosti 19,5 °NM. Oba zbery boli realizované cez kryomaceračnú nádobu, kde sa maceroval 48hodín pri teplote 4 stupňoch celzia. Po uplynutí tejto doby bol vylisovaný, odkalený a zakvasený čistou kultúrou kvasiniek ASVK. Fermentácia prebiehala pri 17 stupňoch, kedy bol zastavený pri požadovanom zbytkovom cukre 14,0. Po fermentácii bol čírený a vyfiltrovaný do tejto podoby. V novembri bol Muller Thurgau nafľaškovaný.
Odporúčané k jedlu kalerábový krém s reďkovkou a mladou cibuľkou; Grilovaný zubáč na bylinkách, hráškové pyré a pečené zemiaky s citrónom
Obsah alkoholu : 12,00%