Hodnotenie
5/5
 QR code
QR code

MAXX RESERVA 2018 SUCHÉ 0,75l TAJNA

MAXX RESERVA 2018 SUCHÉ 0,75l TAJNA
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
TJ-0672
EAN kód
8588008256060
Výrobca
Tajna s.r.o.
Hmotnosť
1,35 kg
ROČNÍK
2 018
KRAJINA PÔVODU
SLOVENSKO
ODRODA
MERLOT
FARBA
ČERVENÉ
CUKORNATOSŤ
SUCHÉ
24.00 € bez DPH
28.80 €Cena s DPH
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Hrozno odrody Merlot pochádza z nášho vinohradu Sari a víno bolo vyrobené z prezretého hrozna.

Víno na začiatku ohúri krásne intenzívnou aromatikou, v ktorej nájdeme jasne ovocné tóny, doplnené o vanilkové drievko a hrozienka v čokoláde. Chuť je v súlade s aromatikou, čo vytvára harmonický dojem. Plné ústa ovocnosti dopĺňajú tóny horkej čokolády, sladkého drievka s tabakovým náznakom. Víno má jemné triesloviny vďaka ktorým je zmyselné a zamatové. V závere je veľmi pekná, dlhá dochuť, ktorá umocní celý zážitok z pitia.

Zber merlotu prebohol ručným zberom a po prebierke najzrelších zdravých celých strapcov.podľa tabuľky. Nakvášanie rmutov sme realizovali vo vinifikátoroch(nerezový a drevený) s ponáraním, alebo sprchovaním matolinovéhoklobúka. Tak sa dosiahla výrazná extrakcia aromatických a chuťových látok z hrozna do muštu. Po prebehnutí jablčno – mliečnej fermentácie, zrel merlot 9 mesiacov v drevených sudoch prémiovej značky SEGUIN MOREAU s rôznym stupňom vypálenia. Po stočení do menších 300 litrových sudov typu barrique pokračoval proces dozrievania ďalších 6 mesiacov. Následne sa víno spojilo a nafľaškovalo

Odporúčanie k jedlu - Rib-eye steak s horčicovým aioli a jemne podusenou zeleninou; Pečený daniel s brusnicovou omáčkou a polentou; Vyzretý bravčový „pršut“ s tmavou olivovou tapenádou.  

Obsah alkoholu: 16%

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím