Víno na začiatku ohúri krásne intenzívnou aromatikou, v ktorej nájdeme jasne ovocné tóny, doplnené o vanilkové drievko a hrozienka v čokoláde. Chuť je v súlade s aromatikou, čo vytvára harmonický dojem. Plné ústa ovocnosti dopĺňajú tóny horkej čokolády, sladkého drievka s tabakovým náznakom. Víno má jemné triesloviny vďaka ktorým je zmyselné a zamatové. V závere je veľmi pekná, dlhá dochuť, ktorá umocní celý zážitok z pitia.
Zber merlotu prebohol ručným zberom a po prebierke najzrelších zdravých celých strapcov.podľa tabuľky. Nakvášanie rmutov sme realizovali vo vinifikátoroch(nerezový a drevený) s ponáraním, alebo sprchovaním matolinovéhoklobúka. Tak sa dosiahla výrazná extrakcia aromatických a chuťových látok z hrozna do muštu. Po prebehnutí jablčno – mliečnej fermentácie, zrel merlot 9 mesiacov v drevených sudoch prémiovej značky SEGUIN MOREAU s rôznym stupňom vypálenia. Po stočení do menších 300 litrových sudov typu barrique pokračoval proces dozrievania ďalších 6 mesiacov. Následne sa víno spojilo a nafľaškovalo
Odporúčanie k jedlu - Rib-eye steak s horčicovým aioli a jemne podusenou zeleninou; Pečený daniel s brusnicovou omáčkou a polentou; Vyzretý bravčový „pršut“ s tmavou olivovou tapenádou.
Obsah alkoholu: 16%