![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
Spôsob výroby: ohrev hrozna pred fermentáciou na 16 °C, pomalé a spontánne rozkvasenie.
Fermentácia: nerezový vinifikátor po dobu 21 dní, s použitím techniky „pump over“ a delestage, teplota do 27 °C, JMF počas fermentácie.
Vyzrievanie: 28 mes. bariquové sudy 80 % 1x použité, 20 % nové.
Farba: fialovo-červený odtieň.
Aróma: viacvrstvová, čierne ríbezle, černice, vanilkový lusk, sušené lístie, v pozadí višnový podtón.
Chuť: vyzretá, ovocno-zemitá, plná, s mäkkými tanínmi a harmonickými kyselinami, doplnená dubovým podtónom.
Nefiltrované, prirodzený sediment nie je vada vína.
Obsah alkoholu: 13,50% obj.
Objem: 0,75 l