![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
Mohutná, nepriehľadná, bordovo-fialová farba vína s výraznou viskozitou. Vôňa je komplexná, harmonická a zrelá, plná sladkého maku, prezretých višní a trniek, džemu z čiernych ríbezlí a decentnej vanilky. Chuť je plná, štrukturovaná s výraznými, ale nádherne zrelými trieslovinami a mäkkými tanínmi, ktoré získalo z dlhého vyzrievania v dubových sudoch. Víno s vysokými vyzrievacím potenciálom a dlhou komplexnou dochuťou.
Odporúčanie k jedlu: výborný partner ku koreneným pokrmom z hovädzieho mäsa, k menej prepečenému mäsu s vyšším obsahom bielkovín, k marinovanému mäsu z diviny, ku grilovanému mäsu, ako aj k sušeným šunkám. Výborne sa spája s výraznými, dlho zrejúcimi kravskými syrmi parmezánového typu.
Servis vína: dekantované, pri teplote 14 – 16 °C, v kalichoch na červené vína s objemom 500 – 560 ml
Fľašová zrelosť: 6 – 8 rokov
Cukornatosť pri zbere: 21°NM, 25 °NM
Alkohol (% obj.): 13,1
Zvyškový cukor (g/l): 3,5 g/l
Obsah kyselín (g/l): 5,0
Objem (l): 0,75