KVASENIE AVINIFIKÁCIAHrozno na výrobu tohto prírodne sladkého vína sa zbieralo až akoposledné ato vnovembri 2017. Hrozno bolo čiastočne hrozienkové, čo zabezpečilo koncentrované chute. Po lisovaní toto víno kvasilo pri veľminízkych teplotách až dva mesiace, následne víno vyzrievalo zčasti vdrevených sudoch sobjemom 500 litrov azčasti vnerezových tankoch.SENZORICKÉ VLASTNOSTIVo vzhľade s bledým odtieňom zelenožltej, po prvom ovoňaníkorenisté, avšak ovocné. Dominujú nuansy margarínu a lúčneho medu, chuť je príjemne sladká, korenistá s medovým akcentom
Hrozno na toto víno sa zbieralo o cukornatosti 26. V aromatike odrodové, ružový lupeň zaliaty medom. V chuti sladké, až hrejivé. Krátky pobyt vo veľkých drevených sudoch mu prospel. Dochuť dlhá a sladká.