Pri tomto spôsobe vinifikácie je nesmierne dôležitá viacnásobná ručná selekcia zdravích strapcov a bobúl. Tie následne putujú do lisu, kde sa krátky čas macerujú. Pri lisovaní tohto hrozna sa nepoužívajú velké tlaky, práve vďaka tomu dostávame šťavu, ktorá obsahuje málo trieslovín a je vhodná na vyzrievanie v drevenom sude. Tam šťava putuje priamo z lisu a kvasí bez akejkolvek regulácie. Po alkoholovej fermentácii víno premiešavame na svojich kvasniciach, na ktorých leží často aj pol roka. Do fliaš sa toto víno dostáva až v lete, keď je už pripravené na cestu vyzrievania vo fľašiach.
Sýtejší odtieň reduktívnej zelenkavej farby. Príjemné drevité tóny v aromatike. Pražená linka sezamu ,slnečnicových semienok so stopami kávovej usadeniny. So vzduchom aj tropické tony ananásu rozkvitnutej lipy a náznak broskyne. Plne telo s výraznou chuťou a aciditou. V závere sa objavuje limetková šťava a typická rizlingová acidita.
Ocenenia
- Michelangelo International Wine & Spirits Awards – South Africa 2020 – Gold medal