Hodnotenie
5/5
 QR code
QR code

HRON 2019 SUCHÉ 0,75l CHATEAU RÚBAŇ

HRON 2019 SUCHÉ 0,75l CHATEAU RÚBAŇ
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
CHR-0741
EAN kód
8588005934510
Výrobca
CHATEAU RÚBAŇ -VIENNA DC, A.S.
Hmotnosť
1,35 kg
ROČNÍK
2 019
KRAJINA PÔVODU
SLOVENSKO
ODRODA
HRON
FARBA
ČERVENÉ
CUKORNATOSŤ
SUCHÉ
KATEGÓRIA
VÝBER Z HROZNA BARIKOVÉ
14.72 € bez DPH
17.66 €Cena s DPH
vypredané
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Ťažké červené víno zo slovenského novošľachtenca, ktorý vznikol krížením odrôd Castets x Abouriou noir. Hrozno bolo ručne oberané a následne ešte raz pretriedené na vibračnom stole.

 Odstopkované, celé bobule hrozna prešli pomalou maceráciou pri nízkej teplote a následne prebehlo spontánne kvasenie s maceráciou na šupkách po dobu viac ako tri týždne. V mladom víne prirodzene prebehlo jablčno-mliečne kvasenie a následne bolo umiestnené do dubových sudov, kde vyzrievalo 18 mesiacov.

Víno s výraznou viskozitou, sýtej tmavočervenej farby, s tmavo-fialovým okrajom. Vôňa vína je komplexná, ovocno-korenistá s jasnou stopou dreva a dymových tónov vypaľovaného francúzskeho suda. Ovocné tóny, ktoré sa vo víne postupne otvárajú, pripomínajú vôňu čiernych ríbezlí, sladkých černíc a prezretej cigánskej višne. Toto všetko je okorenené čerstvo mletým čiernym korením, údenou sladkou paprikou a tabakovým listom. Chuť vína je prekvapivo jemná, uhladená s dobrou štruktúrou tanínov, ktoré svojou zrelosťou pripomínajú trnkový lekvár s horkou čokoládou. Dochuť vína je mimoriadne dlhá a energická.

Odporúčanie k jedlu: Víno sa hodí najmä k pokrmom z tmavého mäsa, či diviny s ovocnými typmi omáčok. Vyniká predovšetkým s výraznejším srnčím mäsom, ale aj s pečeňovými špecialitami z diviny. Veľmi dobre sa spája s ľahšími čokoládovými dezertmi, ale aj tvrdými vyzrievanými kozími a kravskými syrmi. Je vynikajúcim partnerom pre ľahšie až stredne ťažké typy cigár.

Servis vína: dekantované, pri teplote 15 – 17 °C, v kalichoch na červené vína s objemom 500 – 560 ml
Fľašová zrelosť: 4 – 6 rokov

Cukornatosť pri zbere: 24 °NM
Alkohol (% obj.): 13,70
Zvyškový cukor (g/l): 3,80
Obsah kyselín (g/l): 5,60
Objem (l): 0,75
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím