Víno sýtej, tmavočervenej farby s purpurovo-fialovým okrajom, so zrelou ovocnou vôňou, v ktorej dominujú tóny sliviek, zrelej cigánskej višne, trnkového lekváru, slivkového perníku a čerstvo mletých kakaových bôbov. Chuť je príjemne zamatová, dobre štrukturovaná, so sladkými zrelými tanínmi a jemne čokoládovo-vanilínovým charakterom. Dochuť vína je dlhá, vyrovnaná a hrejivá.
Odporúčanie k jedlu: je ideálnym partnerom pre výraznejšie pokrmy pripravené z hovädzieho mäsa, v celku pečeného hovädzieho mäsa a diviny, ako aj ku mäsám grilovaným na otvorenom ohni. Veľmi dobre sa spája ťažšími prírodnými omáčkami, ako aj pikantnými úpravami. Víno priam vyniká v kombinácii so zrejúcimi kravskými syrmi parmezánového typu a údenými syrmi.
Servis vína: dekantované, pri teplote 15 – 17 °C, v kalichoch na červené vína s objemom 500 – 560 ml
Fľašová zrelosť: 3 – 5 rokov
Cukornatosť pri zbere: 25 °NM
Alkohol (% obj.): 14,00
Zvyškový cukor (g/l): 2,80
Obsah kyselín (g/l): 5,17
Objem (l): 0,75