Hodnotenie
5/5
 QR code
QR code
NOVINKA

ČERVENÝ KLEVNER 2017 SUCHÉ 0,75l Radošina

ČERVENÝ KLEVNER 2017 SUCHÉ 0,75l Radošina
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
RD-0404
EAN kód
8586012300601
Výrobca
PIVNICA RADOŠINA
ROČNÍK
2 017
KRAJINA PÔVODU
SLOVENSKO
ODRODA
CUVÉE
FARBA
ČERVENÉ
CUKORNATOSŤ
SUCHÉ
KATEGÓRIA
VÝBER Z HROZNA
8.76 € bez DPH
10.51 €Cena s DPH
nedostupné
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Víno s dominantným podielom odrody Pinot noir. Rubínová farba s vôňou kôstkového ovocia. Vyzrievanie v drevených sudoch mu dodáva plnosť a jemnú čokoládovo tanínovú dochuť.

Dominantná a tradičná radošinská odroda Rulandské modré ( Pinot noir ) dala tomuto vínu príjemnú, jemnú, ovocnú vôňu čerešní a višní a delikátnu, plnú chuť podporenú nádherným čokoládovo tanínovým záverom... Toto príjemné víno - cuvée odrôd Rulandské modré, Dunaj a Alibernet pochádza z úpätia južných svahov Považského Inovca. Vyniká osobitým buketom a chuťou, ako aj svojím neopakovateľným, jedinečným charakterom, ktorý ho preslávil doma i v zahraničí. Je to čoraz populárnejší červený variant mimoriadne obľúbeného vína „Radošínsky Klevner“, ktorý bol dodávaný aj na anglický kráľovský dvor. Radošínsky Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine pri poslednej návšteve Kráľovny Alžběty II. na Slovensku. Toto víno bolo podávané taktiež pri poslednej návšteve pápeža Jána Pavla II. na Slovensku.

Obsah skutočného alkoholu: 13,0 obj. %
Cukornatosť pri zbere: °NM
Obsah kyselín vo víne: 5,0 g/l
Obsah cukru vo víne: 2,4 g/l
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím