Hneď na úvod vás víno poteší príťažlivou svetlomalinovou farbou a jedinečnou ovocnou aromatikou, v ktorej nájdeme tóny jahôd a malín doplnené o jemnú vôňu bielej bazy. Chuť vína je lahodná, v ktorej stretneme stopy brusníc. Jemný zvyškový cukor a príjemná kyselinka robia z pitia tohto vína zážitok. Obsahuje siričitany.
Na svete sa vyrobí (aj vypije) viac ako 3 bilióny fliaš ružového vína za rok. Rosé je nielen atribútom leta, ale aj moderné spojenie gastronomického zážitku s uponáhľaným životným štýlom. Aj preto je tak úspešné medzi novými (začínajúcimi), ale aj konzervatívnymi (pokročilými) spotrebiteľmi. Hrozno na jeho výrobu sme oberali ručne v termíne, kedy sa v bobuliach znížil obsah kyselín na požadované parametre a obsah cukru mal vyhovujúci stupeň ° NM. Šupky po krátkom naležaní zavoňali tónmi jahôd a malín. Bobule hrozna sa po odstopkovanímacerovali hodinuvlise,následnesmeuvoľnenúšťavu samotokom oddelili od pevného podielu rmutu. Mušt po odkalení kvasil pri nízkej teplote fermentácie do polosucha.
Odporúčanie k jedlu Toast so šunkou, strateným vajcom, holandskou omáčkou a rukolou.
Obsah alkoholu : 13%