Vinárska obec: Svatobořice-Mistřín
Viničná trať: Tabule
Obsah Alkoholu 12,5%
Zbytkový cukor 0,5 g/l
Obsah kyselin 5,3 g/l
Obsahuje oxid siričitý
Podáva sa pri teplote 15-17 °C k divine, údenému mäsu,či inému tmavému mäsu, aj v kombinácii s omáčkami. Vhodne doplňuje tiež pikantné, korenené úpravy bravčového, morčacieho mäsa, husi alebo kačice. Výnimočne vhodné pre slávnostné príležitosti, údajne neprekonateľné so sviečkovou na smotane, hríbovými jedlami alebo pečenému bažantovi. V studenej kuchyni vynikne v kombinácii so zrelými aromatickými syrmi.
Rýzling Vlašský Premium Neskorý zber 2013
Vlašské víno z vinice staršej ako 42 rokov zaujme ovocnou vôňou s tónmi čiernych ríbezlí a zeleného jablka. V chuti je víno ovocné s pikantnou kyselinkou, so stredne dlhou dochuťou a veľkým potencionálom ku zretiu.
Obsah Alkoholu 11,5%
Zbytkový cukor 3,6g/l
Obsah kyselin 7,4 g/l
Obsahuje oxid siričitý
Podáva sa pri teplote 10-12 °C k studeným predjedlám aj pikantným, obloženým chlebíčkom, jemným paštétam, bravčovému na prírodno, prípadne k fádnejším jedlám, kde je nutné povzbudiť chuť kyselinkou. Ako mladé víno je vhodné aj k zabíjačkovým špecialitám. S Ryzlingom vlašským vynikne aj chuť pstruha na masle, kreviet alebo teľacieho na prírodno