Vinárska obec: Svatobořice-Mistřín
Viničná trať: Tabule
Obsah Alkoholu 12,5%
Zbytkový cukor 0,5 g/l
Obsah kyselin 5,3 g/l
Obsahuje oxid siričitý
Podáva sa pri teplote 15-17 °C k divine, údenému mäsu,či k inému tmavému mäsu, aj v kombinácii s omáčkami. Vhodne doplňuje tiež pikantné, korenené úpravy bravčového, morčacieho mäsa, husi alebo kačice. Výnimočne vhodné pre slávnostné príležitosti, údajne neprekonateľné so sviečkovou na smotane, hríbovými jedlami alebo pečenému bažantovi. V studenej kuchyni vynikne v kombinácii so zrelými aromatickými syrmi.
Skladujte pri teplote 6-10 °C bez prístupu svetla v horizontálnej polohe, aby bol korok zaliaty vínom. Víno je možné archivovať 3-10 rokov.