Hrozno bolo zbierané v skorých ranných hodinách, následne prebiehal veľmi šetrný spôsob spracovania. Strapce boli ručne preberané a následne odstrapené. Do drevených nádob sa dostalo len srdce lisovania, tzn. len mušt, ktorý bol lisovaný medzi tlakom 0,2-0,6 baru. Následne mušt stekal samospádom do drevených 500 litrových sudov. V týchto sudoch víno prekvášalo neregulovaným kvasením 3-4 týždne. Po prekvasení sa víno premiešavalo na jemných kaloch tri mesiace. Tento Riesling sa fľašuje až na leto nasledujúceho roku, do tej doby vyzrieva v drevených sudoch.
Od nepamäti patrí do Kýrskych vinohradov, tak isto ako Rizling Vlašský. Keďže neponúka také veľké hektárové výnosy a práca v pivnici je s ním náročnejšia. Miestny ľudia na neho hľadeli ako na veľmi hodnotné víno. Náš Rizling Rýnsky máme vysadený na dvoch honoch (Perešek a Kántorov vinohrad), z ktorých ponúka plné ovocné vína s odrazom na terroir.
Rizling Rýnsky fermentovaný vo velkých drevených sudoch. V aromatike nevšedné, citrusovo vanilkové, v chuti plné, krémové a úplne suché.