Hodnotenie
5/5
 QR code
QR code

RIESLING BARREL FERMENTED 2018 SUCHÉ 0,75l VELKEER

RIESLING BARREL FERMENTED 2018 SUCHÉ 0,75l VELKEER
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
VE-05021
EAN kód
8586017800717
Ev. číslo akosti
L-3218
Výrobca
VÍNO VELKEER
Hmotnosť
1,35 kg
ROČNÍK
2 018
KRAJINA PÔVODU
SLOVENSKO
ODRODA
RIZLING RÝNSKY
FARBA
BIELE
CUKORNATOSŤ
SUCHÉ
KATEGÓRIA
AKOSTNÉ VíNO
PLNENÉ V
VELKEER VEĽKÝ KÝR
8.74 € bez DPH
10.49 €Cena s DPH
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Riesling barrel fermented Sýtejší odtieň zelenožltej farby s výrazným leskom. Vo vôni sa prelínajú hroznovo, marhuľovo-drevnaté tóny. Okrem aróm hrozna a hroznového oleja sa objavuje aj kvetový med, lieskový orech a nugát. Chuť vína má výraznú aciditu rizlingu a elegantný plný záver.

Hrozno bolo zbierané v skorých ranných hodinách, následne prebiehal veľmi šetrný spôsob spracovania. Strapce boli ručne preberané a následne odstrapené. Do drevených nádob sa dostalo len srdce lisovania, tzn. len mušt, ktorý bol lisovaný medzi tlakom 0,2-0,6 baru. Následne mušt stekal samospádom do drevených 500 litrových sudov. V týchto sudoch víno prekvášalo neregulovaným kvasením 3-4 týždne. Po prekvasení sa víno premiešavalo na jemných kaloch tri mesiace. Tento Riesling sa fľašuje až na leto nasledujúceho roku, do tej doby vyzrieva v drevených sudoch. 

Od nepamäti patrí do Kýrskych vinohradov, tak isto ako Rizling Vlašský. Keďže neponúka také veľké hektárové výnosy a práca v pivnici je s ním náročnejšia. Miestny ľudia na neho hľadeli ako na veľmi hodnotné víno. Náš Rizling Rýnsky máme vysadený na dvoch honoch  (Perešek a Kántorov vinohrad), z ktorých ponúka plné ovocné vína s odrazom na terroir.

Rizling Rýnsky fermentovaný vo velkých drevených sudoch. V aromatike nevšedné, citrusovo vanilkové, v chuti plné, krémové a úplne suché.

Objem: 0.750l
Obsah alkoholu: 13%
Pôvod hrozna: Nitrianska vinohradnícka oblasť, Veľký Kýr
Teplota podávania: 10 - 12°C
Teplota skladovania: 10 - 12°C
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím