Newsletter
 Odporučte nás
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
 Udalosti
 Sociálne počítadlá

Ryzling Vlašský Neskorý zber 2015 suché 0,75l Vinařství Josef Dufek

Ryzling Vlašský Neskorý zber 2015 suché 0,75l Vinařství Josef Dufek
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
7815
EAN kód
8594163848125
Ev. číslo akosti
123F1-164
Výrobca
Vinařství Josef Dufek
Hmotnosť
1,35 kg
ročník
2 015
Krajina pôvodu
Česká republika
Odroda
Ryzling vlašský
Farba
biele
Cukornatosť
suché
Kategória
Neskorý zber
Plnené v
Pod Sokolovnou 1275, Svatobořice-Mistřín
7.71 € bez DPH
9.25 €Cena s DPH
Kúpou tovaru získate 9 vernostných hrozienok.
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Pochádza pravdepodobne z francúzskej oblasti Champagne. Rizling vlašský patrí k neskoršie zrejúcim odrodám, doba zrenia je na prelome októbra až novembra. Vína dorobené z Rizlingu vlašského sa vyznačujú pomerne vysokými kyselinami. Ak je hrozno lepšie vyzreté, vína sú svieže, pikantné a pôsobia zrelým dojmom. Farba vína je svetlo žltozelená, pri degustácií možeme v chuti aj vôni nájsť lúčne kvety, med, hrozienka, egreš, čierne rybizle, ale aj citrón

Víno je žltozelenej farby, vo vôni je s ovocnými tónmi neskôr až s vôňou lúčnych kvetov. V chuti ide do egrešu s pikantnou kyselinkou, ktorá pôsobí sviežo a robí víno veľmi dobre piteľné.

Ocenenia:
Vinné trhy Pezinok 2016 – bronzová medaila
Víno Bojnice 2016 – bronzová medaila
Vinárska obec: Svatobořice-Mistřín
Viničná trať: Tabule
 
Obsah Alkoholu 12 %
Zbytkový cukor 1,3 g/l
Obsah kyselin 6,7 g/l
Obsahuje oxid siričitý a alergény z mlieka a vajec.
 
Podáva sa pri teplote 11-13 °C k studeným predjedlám aj pikantným, obloženým chlebíčkom, jemným paštétam, bravčovému na prírodno, prípadne k fádnejším jedlám, kde je nutné povzbudiť chuť kyselinkou. Ako mladé víno je vhodné aj k zabíjačkovým špecialitám. S Rizlingom vlašským vynikne aj chuť pstruha na masle, kreviet alebo teľacieho na prírodno
Skladujte pri teplote 6-10 °C bez prístupu svetla v horizontálnej polohe, aby bol korok zaliaty vínom. Víno je možné archivovať 3-10 rokov.
 

 
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím