Modrý portugal Svätomartinské zemské víno 2016 suché 0,75l Vinařství Josef Dufek

Modrý portugal Svätomartinské zemské víno 2016 suché 0,75l Vinařství Josef Dufek
(obrázky majú len ilustračný charakter)
Kód produktu
0516
EAN kód
8594163848101
Výrobca
Vinařství Josef Dufek
Hmotnosť
1,35 kg
ročník
2 016
Krajina pôvodu
Česká republika
Odroda
Modrý portugal
Farba
červená
Cukornatosť
Suché
Kategória
zemské
5.33 € bez DPH
6.39 €Cena s DPH / 6 ks
skladom
Kúpou tovaru získate 6 vernostných hrozienok.
(recyklačný poplatok je zarátaný v cene)    
Modrý Portugal, Portugal, Skoré černé, Štrudlák

Mladé víno rubínovej farby. Modrý Portugal je odroda pôvodom z Portugalska. Je pomerne populárny vďaka vysokej plodnosti. Vína z tejto odrody sú jemné, majú sviežu aromatiku a príjemne sa pijú. Vo vôni sa objavujú tóny višní a chuť je harmonická až zamatová, ľahká aj vďaka menšiemu obsahu trieslovín. Vo vôni aj chuti sa môže objaviť sušené ovocie so škoricou.

Značka „Svatomartinské“ bola zaregistrovaná v roku 1995 a od roku 2005 je jej vlastníkom Vinařský fond ČR, ktorý ju ďalej ponúka zdarma všetkým vinárstvám registrovaným v Českej republike a splňujícím všetky náročné kritériá. Len vína, ktoré vďaka svojej kvalite uspejú v hodnotení, budú mať možnosť nosiť známku Svatomartinské. Predaj a fľaše sa otvárajú vždy od 11.11. Svatomartinské víno sa smie vyrábať len z hrozna odrôd Müller Thurgau, Muškát moravský, Veltlínské červené rané, Modrý Portugal a Svatovavrinecké - teda z odrôd, ktoré dozrievajú ako prvé. Ako Svätomartinské totiž označujeme prvé vína daného ročníka, ktoré mali na dozrievanie len niekoľko mesiacov. Práve vďaka mladosti získavajú vína charakteristickú ľahkú farbu, silnú ovocnú vôňu a sviežosť v chuti. Svätomartinské víno môže byť v závislosti na odrode víno biele, červené i ružové.
Zaujímavé je, že chuť, buket a ďaľšie vlastnosti Svätomartinského vína pomerne spoľahlivo napovie, aká bude kvalita vína v danom roku celkovo



Vinárska obec: Svatobořice-Mistřín

 

Obsah Alkoholu 12,5%

Obsahuje oxid siričitý
 

Podáva sa pri teplote 8-10 °C k divine, údenému mäsu,či iným tmavým mäsám aj v kombinácii s omáčkami, vhodne doplňuje tiež pikantné, korenené úpravy bravčového, morčacieho mäsa, husi alebo kačice.  Výnimočne vhodné pre slávnostné príležitosti, údajne neprekonateľné so sviečkovou na smotane, hríbovými jedlami alebo pečenému bažantovi. V studenej kuchyni vynikne v kombinácii so zrelými aromatickými syrmi.

Skladujte pri teplote 6-10 °C bez prístupu svetla v horizontálnej polohe, aby bol korok zaliaty vínom.

(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.
OK súhlasím