Odroda Cabernet Moravia vznikla z odrôd Zweigeltrebe x Cabernet Franc
Cabernet Moravia je novšia moravská odroda. Ružová farba se dosiahne kratšou dobou macerácie. Vo vôni je jemný jahodovo smotanový jogurt s cabernetovými tónmi zeleného korenia. V chuti je víno osviežujúce, plné, korenité s pikantnou kyselinkou.
Vinárska obec: Kobylí Viničná trať: Dvořanky
Obsah Alkoholu 11,5% Zbytkový cukor 5,8g/l Obsah kyselin 6,3 g/l Obsahuje oxid siričitý
Podáva sa pri teplote 8-10 °C k divine, údenému mäsu,či iným tmavým mäsám aj v kombinácii s omáčkami, vhodne doplňuje tiež pikantné, korenené úpravy bravčového, morčacieho mäsa, husi alebo kačice. V studenej kuchyni vynikne v kombinácii so zrelými aromatickými syrmi. Skladujte pri teplote 6-10 °C bez prístupu svetla v horizontálnej polohe , aby bol korok zaliaty vínom. Víno je možné archivovať 3-6 rokov
(vyhradzujeme si právo meniť tieto popisy a špecifikácie bez predošlého upozornenia)
OK súhlasímTáto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.